Pages

Thursday, January 27, 2011

~sahabat selamanya~

Assalammualaikum…
Hye.. pelik x tajuk hari nih??
Haha tu tajok lagu… lagu padi… 
video

Sahabat Selamanya…
Selalu rase sedey kan susah nak carik sahabat…
Tapi nyatanya aku je y rase macam tu…
As kiter nih manusia ade perasaan n most of the tyme kiter dok menunggu sesuatu y bukan untuk kiter…
Seseorang yang tidak mengendahkan kiter…
Seseorang yang kiter harap agar Nampak kiter di kala kiter INVINSIBLE… kan???
Negative jek… n from now on, I want to change my perspective.. so that I am not so protective.. hurt is the best force to grow… pecaye x?
Hahaha x caye ae??
Try to think about it k..

So today…
Nak citer pasal seseorang y depan mate… seseorang?? Seseduaorang… sesetigeorang.. seseempat orang.. hahahaha
HOUSEMATES!!!
In this last 2 months, (sangat2 jujur ye..) I do find that actually, they all are fun… xde la as what I do think.. people is hardly can be trust… as I had some issue wif trust… BUKAN SALAH KORANG PON.. TP AKU JE Y SENGALZZZ… haha so sorry ye kawan2… n thanks a lots for being my fren and sabar la ngan kerenah pelik + sengalz housematemu ini…

I do learn to be such a gossipgirl dis lately..
I do learn to be such a gonjeng girl wif frens n ladies gitu..
I do learn to be very fashionable… (asyik try tudung, baju n segalenye..)
I do learn to share... (2 ways k..)
I do learn to laugh loudly wif others…
I do learn to comment..
I do learn to be a good listener…
I do learn to have a family without blood-born…

Dan banyak lagi r…
Nak list sume ke??
Xyah la ek…
++ kalau korang da rase y korang ade ciri2 nih n xperlu kawan pon korang mcm tu jugak… then why don’t u try wif other.. Practice some more so that u can feel the difference that I can feel and learn…

So, da panjang da intro… let me introduce u my HOUSEMATE for dis 1 and a half years!! N counting for another 1 and half years to go… n will be FRENZ FOREVER!!!As lagu padi tu la.. Sahabat Selamanya…
Jeng jeng jeng..

1st of coz laaaa my rumate…
Name sebenar NUR ASHILA… Name glamz KAK SHILO…
Umur??? Ahaha paham2 laaaa.. da panggil pon KAK… hehehe *sorry kak shilo…
Dier nih sempoi… girang dan gembira slalu… ketaweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee je keje dier.. ape pon jadi masih gembira..
kak shilo nih allergic habok... so kalau dier memprotect diri dier dari habok tuh memang la mcm penyamun.. penyamun y chomel.. hahaha
1 think that I do learn from her is…. 
To be truly in love with the person that u loved… 
as that kat cini, orang nak gtau kak shilo, orang GILE KAGUM dengan kasih sayang itu… 
dengan kemaafan y ada… 
dengan kesabaran…
So ini lah si cantik kak shilo ku sayang…
 Anything that had been wrote here is from my heart and my perception… 
so, tiada siaran ulangan ok.. and dont denies anything..
Walaupon, da boleh agak da dier akan cakap ape… “SERIUSSSSSSSSSSSS KE MUN???” (nada dan suare kak shila…)
Kompem la dier akan cakap macam tuh.. 
trademark k.. da le tau da dier nak cakap ape… hahaha

So, 2nd
Budak y orang kenal mase zaman kat shah alam lagi…
I do call her budak cute… alaaaaa *** y cute tuh.. xcaye?? 
Boleh tnye en kekasih n do check in my fon…
Sape lagi kalau bukan MASTURA CUTE!!!!
Hohoho name sebenar… MASTURA… name glamzzz… mas cute…
Dier nih cool jek.. ape jadi pon cool…
Xde hal.. sume ok… biase je.. xde y hebat.. xde y best… sume biase jek… 
susah nak nengok dier wat muke y penoh expression… slalu relax je… 
dier nih makan ubat penenang kot.. hahaha
Rajin… rajin kemas umah.. le jadikan calon isteri ye…
So, do meet my housemate mas cute….


3rd is.. NADHIRAH PINK…
Haizzzzz budak nih pink semate2.. 
xde wane laen y cantik melaenkan pink.. 
kalau ade 100 barang pink kat umah.. 
dalam 92% kompem itu barang dier.. 
ok x?? exaggerate x? hahaha serius x tipu…
Memang pink segalenye…
Budak nih pon ade satu mende y orang susah nak lupe pasal dier…
Cube teke????
KETAWE,.. Ketawe xhengat… 
kalau rekod pastu jadikan alarm nyer tone, then kalau orang tu xbangun jugak baek cek masih bernafas ke x.. mane tau terkezut trus heart attack.. hahaha ampun nad… :P
Ermmmm budak pink, I do pray for u to b happy always and forever…
++ I do pray for u to like other colours too.. hahahahaha 
senang nak wat gmbr nad nih.. minah suker bergambo.. so xde prob..

4th is rumate nad..
Name sebenar SITI ZAINAB… name glamz… SITI ZAINAB DAVID COCOFIELD…
Hahaha x x… SITI ZAINAB COCONUT…
Mintak lempang.. SITI ZAINAB SCOFIELD… xtau la btol ke x eje gini…
Kalau rumate dier suke pink.. dier plak suke purple..
Purple belake… korang nih colourism au… xbaek…
Hahahahaha for me dier nih paling adik skali… manje…
What else ek?? Rajin… btol.. rajin gile blajar banding aku.. haha memang mantop…
Xle jadi.. nak kene lawan dier nih.. study mun.. study…. Jom kiter nengok nanti sape menang.. hehehe



So lastly is KHAIRUL AMALIN…
The most silent one.. actually suare dier la y paling slow… kalau nak banding dengan kiterorang y laen2 nih… memang kalah laaaa…
dier nih nmpk je lemah lembut.. tp dalam kelembutan pon ade ganaz skek.. maen paint ball tuh..
Lebam sane sini… relax je… really lebam au.. bukan skek2.. xganaz ke tuh???

Hah… da kenal da sume my housemate… so nih la kawan2 y ade mengubat hati y lara.. cececeeeeeeeeeee.. bukan maen lagi kan… hehehe so thanks kengkawan… u may think it was just a very smalllllllllllllll thing but… its do make my day… love uolz!!

++ pesanan penaje untuk uolz... plsssss upload bnyk skek gmbr kat fb nih.. senang nak curik tyme wat entry.. huhuhu so sorry to those y gmbr skek je.. jgn kecik ati pule... upload bnyak2 cecepat k...  :)
syekian.. muaaaaxx!!!

Tuesday, January 25, 2011

~11 feb 11~

Assalammualaikum…
Hye… entry hari nih best.. kenape??
I can’t stop thinking of 11/02/11….
Ape y akan berlaku ek???
Owhhhhh sangat2 seronok n xsabar…
However, xle nak tulis sini ape y akan jadi..
Sebab………….
Nanti terkantoi pule..
So, I will updating the entry A.S.A.P after 11/02/11..
Hahahaha HAPPY!!!!

Masalahnye, korang happy ke??
Misti mcm nak lempang coz xgtau pape tp nak kate 11/02/11 nih best…
Sabar nyeeeee…
Ok kawan2.. c u soon!!!


Sunday, January 23, 2011

~mari kiter emo malam ini...~

Assalammualaikum... 
hye kawan2... 
sape setuju untuk emo malam nih??? angkat tangan lekas!!!
ermmmmm terase diri ini begitu hampes...
hampas... dan segalenye laaaa...
xsuke la emo gini..
walaupon 1 hari penoh dengan kebahagiaan, malam nih da tercuit dengan 1 insiden.. owhhhh...
EMOSI EMOSI...

cukup x sekadar berkata rindu??
hahaha cukup kot... 
so, just letting u know that i am really2 MISSING u...

so sekian la emo hari nih.. xmo berlarutan.. hidup kene bahagia2... biar emosi kiter gembire...
bukan emosi y emo.. hahaha da sengal dah...
selamat berbahagia sahabat2... love u olssss...

p/s: i am looking forward for tomorrow... nak g shah alam.. nak g bangi... nak g berbahagia... (ceh tulis mcm nak g jenjalan semate2.. kelas pagi tuh  tulis plak...)

Friday, January 21, 2011

~pemulaan berjimba 2011~


Hye… hakhak…. 
Da rajin plak nak update… sampai 2.. 
heheh ade bnyk nak update nih.. 
da 3minggu terlepas segale story morry… 
so nih tyme untuk redeem balek.. 
so one by one la kan…
Huhuhu
So nak citer pasal sesi berjimba bersama along, abang Khalid n amai…
Wah…. Sebenarnye dieroang nih ade kerje kat putrajaya…
Selepas selesai bekerja, mereke pon g selayang n amik aku.. 
hahaah seronok banget!!!
Pastu kami g sunway.. alaaaaaaaaaaaaa tempat y ade singa tuh… 
semate2 nak g makan ayam penyet… hahaha
ayam penyet kegemaranku!!!
muke masing-masing yang kekenyangan...

sudah habis.. settle!!1

Pas makan n kekenyangan, kami pon trus je la merayap g sogo… ++ jalan tar g beli telekong..
Sambil tuh banyak jugak la memborong segale tudung2 y ade kat citu.. segale tudung y aku blom reti pakai semua aku beli…
ronda-ronda jalan TAR


Da pakai?? Blom…
Hahahahahaha beli je lebey.. along y da pakai dulu…
Pendek kate, sangat gembire!!! 
sekian saya melaporkan... hahahaha

~nyawaku~

Assalammualaikum kawan2… hah… rindu x?
Lameeeeeeeeeeeeeeee dah x wat entry… malas sangat la rasenye.. bile da masok posting baru nih makin bz plak… makin bz makin rajin plak balek umah everyweek… slalu bahagia..
Hehehe tp knape tajok semacam jek??
Huhuhu nak citer pasal budak nakal aka my nyawa…
Owh tidakkkkkkkkkkk dier exciden!!!!
Pastu skarang nih da 3minggu da… tp kaki blom baek2 lagi!!!
Ish…
So ape lagi… as kekasih, aku pon maen doktor2…

Balut2 kaki nyawaku…
Hehe chomel au balut2…
:)
Get well soon my sweetheart!!!

Sunday, January 2, 2011

~penutup 2010~

Assalammualaikum….
Hye…
 Mcmn dengan tahun 2010 korang??? 
Gempak x??? 
me?? Best… 
bnyk mende y baek berlaku… 
banyak nengok kerenah dan ragam manusia… 
banyak y dibelajar… 
banyak2 laaa… 
tp biase r skek2 ade jua disulami dengan kegilaan orang2 y xtau nak klasifikasikan kat kategori ape… mcm xlayak hidup je.. hahaha <marah btol…>
So ape y kiter nak citer hari nih??? 
Penutup 2010….
Hehehe 31/12/2010 nih bezday Mr Khalid Mike Tyson… y ke 25… 
bezday boy MR KHALID MIKE TYSON
Wahwahhhh da tua da… 
so kiterorang adek bradik pon pegi la menyelebratekan bezday dier… 
nak celebrate kat putri habour tp susah plak nak suprise2… 
so kiteroang pon decide laaa wat kat umah ami.. 
hahaha lepak2 jap konon2 nak g amik ami.. ceh… ami pon memang konon2 wat2 busy gitu blom siap kan… walhal xbusy pon..
Tiba2….. 
SURPRISE!!!!!
kuar la kek dari bilik eya… hakhakhak… 
adegan tergezut oleh bezday boy!!! 
nak nangis la tuh... lap2 air mate dier...

Hehe kiterorang memang suke terkejot kan orang… 
Pas tu tiup2 potong2 kek… xlengkap la kalau xsuap2 gtu kan… aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


Di antare itu ade jugak insiden y sedEy gtu… 
SITI ASILAH telah tidak mengecas bateri kamera!!! 
OMAIGODDDDDDD!!! 
Along… ape y ko wat nih???
Tidak cukup dengan itu bateri y lagi satu pon dier tinggal!!!
itu pon masih blom cukup!!! dier tinggal charger jugak!!!!!!!! 
owhhhh ingat senang ke model nak turun padang mcm nih??!!
Rugi la da dtg sume model2 and photographer… 
kamera plak xde,.. 
tp seb baek ade kamera ami.. 
tp finally pon tetap habis bateri kot…
tp its ok... i know the solution!!!
KITER KENE G LAGI!!! 
sape setuju angkat tangan lekas!!! da kuar topik da...


Seterusnye ape plak??? 
Hadiah la beb.. 
eya y paling xcited…
coz dier xtau hadiah ape.. 
cume dis tyme dier behave skek..
xde keypochi sngt nak bukak kan hadiah abang Khalid tuh…
behave2.. segan la tuh.. 
kalau kiterorang punye, da habis da di tolong bukakkan…
Bezday boy plak bukak slow2… 
aiyoooo xsabar woooo…

So ini la y mampu diberikan… semoga suke hadiah2 y ade…(sebab kiteorang suke…)
-         Dolphin
-         Jam dinding
-         Piala
-         Kad y ditulis oleh eya sirik.. 

So dek penangan kezutan itu, abang Khalid mcm terkesima… 
sepatah perkataan pon x terkuar dari mulut dier.. 
senyum2...
gosok2 mate...
gelak2...
sengih2...
gigil2...
GIGIL DAN GIGIL DAN GIGIL DAN GIGIL!!!!
DAN GIGILLLLLLLLLLLLLLLLLL LAGI!!! hehehe
hakhak... tp to be honest...
sangat chomey la speechless gitu.. 
kalau x, mulut dier asyik usik orang jek...
opssss… kalau close up kat baju tang dada tuh da basah da wooooooooooooooooooo…
Nape ek??? Sebab nangis terharu dalam hati… hahahahaha
Nangis je r bang.. kiteorang memang nak wat abang nangis pon… 
isk.. isk.. isk.. :’)
Hehehe walaupon xberjaye wat dier nangis, tp tetap pecye balek tuh dier nangis sorang2… hahaha malu la nak nangis depan kiterorang la tu… :P

So akhirnyeeeeee for outdoor session….. 
kami g putri habour!!! 
Yeay!! 1st tyme tuh jejak kaki g sane… jakun jugak la… 
so kiterorang pon lepak2 photoshoot sume.. 
sangat shomey ye snap2 kat ctu wif tema puteh lagi.. santek!!!
pose mantOP!!!

very2 lovely!!!

Finally… kebuluran… 
jeng jeng jeng… 
so kami pon g bukit indah… makan2… nyangggggggggggggggg….. 
xde gmbr coz bateri kamera da habis,.. hehe
so sekian la hari 31/12/2010 kami… 
semoga happy la ye y diraikan…
Opssss b4 tuh… ade ucapan skek…..

Syekian…

*da lame xtulis blog nih mcm xreti plak nak wat ayat n nak citer… hrmmmm (~.~’’)